HOLA A TOTES! Us informem de notícies pels dies vinents…

La Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia, engloba entitats del lleure (AE Pere Roselló, Esplai Espurna de Gràcia, AE LLuïsos de Gràcia, Esplai GMM) i polítiques (ARRAN-Gràcia) del barri.

Juntes, ens hem unit per a preparar i participar a la Xarxa Educativa en Suport a les Persones Refugiades, un espai viu conformat per escoles, famílies, entitats del lleure, equipaments educatius on compartir experiències, recursos i accions coordinades amb impacte social abordant l’actual crisi ètica sobre les fronteres i en favor del dret a migrar.

S’ha organitzat la Setmana Educativa pel Dret a Migrar, que consisteix en un calendari comú d’accions del 10 de desembre (Dia dels Drets Humans) al 18 de desembre (Dia de les Persones Migrants) per visibilitzar la feina que s’està fent en el món educatiu per promoure l’apoderament d’infants i joves, fer incidència social i mediàtica i apel·lar a la responsabilitat dels governs envers les persones amb dret a refugi.

La Setmana també s’ha integrat dins la Campanya Casa Nostra, Casa Vostra que té prevista una sèrie d’accions (anuncis publicitaris, xerrades, concerts, etc.) que finalitzaran al mes de febrer amb la realització d’una gran manifestació.

Des de plataforma i com a esplai, ens hem implicat en el projecte per organitzar vàries accions dissabte 10 de desembre. La idea és que aquest proper dissabte diferents esplais i agrupaments realitzarem un seguit d’activitats per tractar el tema en els diferents grups d’edat.

Durant tota la setmana es realitzarà una campanya a les xarxes socials mitjançant fotografies que simbolitzin que tenim un lloc, que volem acollir. I nosaltres també hi volem participar compartint fen alguna fotografia com a GMM per penjar-les a les xarxes socials i a la nostra web utilitzant els hashtags #VolemAcollir i #CasaNostraCasaVostra.

A més, dissabte dia 10 a la tarda es farà una concentració a Plaça Universitat. Nosaltres com estarem en horari d’esplai, no hi podrem anar però animem a participar-hi!!

*Adjuntem el link del document explicatiu de la Xarxa i la Setmana on podeu trobar més informació: 

https://docs.google.com/document/d/1c16hL8S_-KOj69wO4txmaK88fUGMRXFDvYtFoVmMSqU/edit

Fins demà!!!