El nostre esplai pertany des de l’any 2005 a l’associació Esplais Catalans . Pertanyent al Moviment Laic i Progressista, Esplac treballa des del voluntariat per a la transformació social mitjançant l’educació d’infants i joves en el seu temps de lleure. Amb la idea que la unió fa la força, enfortir els esplais és la seva raó de ser.

Els valors generals compartits pels quals aquesta unió d’esplais desenvolupa els seus projectes són:

-Educació
-Laïcitat
-Voluntariat
-Associació
-Internacionalisme
-Amistat

Esplac és una associació conformada per un centenar d’esplais d’arreu de les comarques catalanes per la qual cosa s’estructura de forma territorial. El GMM es troba dins del sector geogràfic de Barcelona i fem una reunió al mes, sempre un dilluns, on hi assisteixen 2 o més representants de cada esplai. Del GMM hi acostumem a anar l’Arnau Surroca i la Marta i ens acompanya un monitor de primer any i qui desitgi estar informat de primera mà del que es cou al sector. La resta es manté al dia de les notícies i activitats gràcies al traspàs d’informació i la presa de decisions, la base de l’assemblearisme.

I què s’hi fa a Esplac? Doncs es fan formacions de monitors en activitats com la Trobada i la Vesprada del Sector Barcelona, es proporciona assessorament pedagògic i tècnic als diversos esplais, es gestionen les diverses subvencions de la Generalitat, es promou la cohesió entre infants, joves i monitors de diferents esplais i es lluita pel reconeixement social de l’educació en el lleure dels esplais i perquè tots tinguem un local adequat per desenvolupar la nostra feina (Vegis el moviment – Localitzat al seu web Localitzat.org. Entre moltes altres coses!

esplac-esplais-catalans


headerlocalitzat2