La Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia (PEJG) és un col·lectiu que neix l’any 2006-2007 davant la necessitat d’agrupar les entitats de lleure i de joves de la Vila (esplais, caus i Arran Gràcia). Els objectius bàsics eren coordinar esforços, promoure vincles, lluitar pel reconeixement social de la tasca del monitoratge i també lluitar conjuntament per un casal de joves autogestionat (La Fontana) que havia sigut dissenyat des de l’Ajuntament al nostre marge i sense tenir-nos en consideració.

L’esplai GMM forma part de la Plataforma des que aquesta va nàixer, però la nostra implicació no ha estat constant al llarg del temps. A finals del 2014 es va abandonar la lluita per La Fontana a causa de les constants negatives de l’Ajuntament i es va decidir passar a formar part del Casal Popular Tres Lliris com a col·lectiu, passant a formar part, també, de la lluita per un espai pels joves i dels joves per construir així el casal i el barri que volem. Amb aquesta lluita no només estem reivindicant un simple espai: estem construint un model associatiu juvenil, un punt de trobada on les joves tinguin cabuda, on tothom pugui expressar-se, on fer activitats, amistats, un lloc on resoldre inquietuds.

Des de la PEJG, cada any preparem el Carnestoltes de la Vila de Gràcia, la Trobada Jove i les Festes de Gràcia; a més de preparar formacions i tallers per a les monitores i monitors i també obertes al jovent del barri.

Aquest any la nostra motivació envers el projecte ha crescut i sóm 5 les persones motivades a assistir a les assemblees (Gemma, Noemí, Nil Capdevila, Núria Roca, Iris) i fer el traspàs necessari a l’equip de monitors i monitores per a prendre decisions conjuntament. Estem molt engrescades a sumar més gent i motivació poc a poc.

 

plataforma2